TrueBeam STx

TrueBeam STx cu radioterapie Novalis este cea mai noua tehnologie de radioterapie care revolutioneaza in tratamentul cancerului.

Sistemul TrueBeam STx cu radioterapie Novalis utilizeaza multe tehnici inovatoare, cu un sistem de control care este complet reconstituit pentru a sincroniza imaginea, pozitionarea pacientului, gestionarea miscarii si tratarea dinamica.

Sistemul TrueBeam STx este proiectat de Varian, liderul mondial in platformele multifunctionale, poate fi utilizat in radioterapia conforma conventionala si tridimensionala, precum si toate modalitatile avansate de radioterapie, inclusiv radioterapia si radiosurgera ghidata prin imagini (IGRT si IGRS) - terapia cu arc modulate (RapidArc) si radioterapia stereotactica a corpului (SBRT). Acest sistem poate fi, de asemenea, utilizat in aplicatii de radiochirurgie intra si extra craniala cu o precizie sub un milimetru.

TrueBeam este cel mai performant echipament de Radioterapie si Radiochirurgie folosit tratamentul oncologic, existent in lume, utilizat in Centrul Medical Neolife Bucuresti inca din anul 2014, unic in Romania si in Sud-Estul Europei

Sistemul TrueBeam foloseste un sistem de control complet reinventat, ingenios si o multitudine de inovatii tehnice pentru a sincroniza dinamic imaginile, a pozitiona pacientii, a controla miscarile si a aplica modulele de tratament cu radiatii.

TrueBeam este conceput de VARIAN Medical Systems din Statele Unite, liderul mondial in domeniu, ca o platforma versatila, multilaterala, ce poate fi folosita pentru toate tipurile de radioterapie si radiochirurgie avansata incluzand radioterapia si radiochirurgia ghidata imagistic (IGRT si IGRS) radioterapia cu intensitate modulata (IMRT), arc-terapia cu modularea intensitatii volumetrice si radioterapia stereotactică (SBRT) asociata cu radioterapie conventionala sau in modul 3-D.

Mai mult, modulul BrainLab adaugat platformei Truebeam, formeaza sistemul TrueBeam STX care permite aplicatii de radiochirurgie intra si extra craniana.

De ce este TrueBeam superior altor acceleratoare liniare?

  • TrueBeam este unic pentru ca permite integrarea metodelor de radioterapie si radiochirurgie intr-un singur aparat
  • Este mai precis: tratamentul ofera o mai buna focalizare a fasciculului de radiatii;
  • Este mai rapid: reduce durata sesiunilor de tratament;
  • Imbunatateste eficienta tratamentului: reduce numarul de sesiuni de tratament.

Avantajele TrueBeam

  • Accelereaza tratamentul prin tehnici „inteligente” de automatizare, imagistica, pozitionare si reduce numarul de pasi necesari pentru tratament.
  • Ofera comoditate pacientului prin scurtarea perioadei de tratament de pana la 5 ori, folosind modul FFF (Flattening Filter Free). Spre exemplu, un tratament standard IMRT, care dureaza in mod normal 10-15 minute, se poate finaliza in mai putin de doua minute.
  • Tratamentul este eficientizat prin capacitatea de a administra doze mai mari intr-un timp mult mai scurt. De exemplu, o operatie complexa care dureaza intre 40 de minute si doua ore, poate fi terminata in numai 20 de minute.
  • Creste precizia gasirii zonei afectate si lasa mai putin timp miscarii tumorii in timpul administrarii dozei: eroarea sistemului TrueBeam este sub un milimetru. In consecinta, medicii pot trata cu mare precizie tumora dintr-un organ aflat permanent in miscare.

Ce tipuri de cancer sunt tratate cu tehnologia TrueBeam?

Radioterapia TrueBeam poate fi folosita pentru tratarea tuturor tipurilor de cancer care necesita radioterapie. Cu toate acestea, datorita controlului sincronizat al miscarii, tehnologia este mai eficienta in tratarea cancerului plamanilor, sanului, prostatei sau cel al regiunii spinale.

Pacientii Centrului Medical Neolife Bucuresti beneficiaza astfel de tratamente de radioterapie si radiochirugie, la cele mai intalte standarde si in conformitate cu cele mai noi protocoale internationale.

Discovery PET CT 600HD


SPECT INFINIA II


Signa Explorer 1.5T

Echipamentul RMN folosit in Centrul Medical Neolife Bucuresti este modelul Signa Explorer 1.5T, produs de General Electric. Cu ajutorul acestuia se pot efectua investigatii imagistice complexe rezultand imagini de mare acuratete in conditii maxime de confort pentru pacient